UKK / FAQ
Sivu on vielä työn alla. Ehdotuksia lisättävistä kysymyksistä voi antaa keskustelupalstallamme osoitteessa http://www.tanssipelit.fi/palsta/t1168-usein-kysytyt-kysymykset-frequently-asked-questions.html .

Yleiset kysymykset

Q: Mitä tanssipelaaminen on?
A: Aiheesta lisää tietoa saat aihetta käsittelevältä sivultamme http://www.tanssipelit.fi/tanssipelit.

Q: Missä tanssipelejä voi harrastaa?
A: Aiheesta lisää tietoa saat aihetta käsittelevältä sivultamme http://www.tanssipelit.fi/harrastaminen.

Q: Mistä voin hankkia itselleni tanssipelin ja tanssipelialustan?
A: Suomen ainoa tanssipeleihin keskittynyt kauppa on Suomen Tanssipelaajat ry:n yhteistyökumppanin Trix Games Oy:n verkkokauppa. Tanssipelituotteita löytyy satunnaisesti myös tavarataloista ja muista nettikaupoista.

Q: Mikä on paras saatavilla oleva tanssipeli?
A: Tällä hetkellä suosittelemamme tanssipeli on In The Groove, joka on myös ainoa PC:lle tai Macille saatavilla oleva tanssipeli.


Tanssipelialustat

Q: Tanssipelialustani ei toimi. Miten minun tulisi toimia?
A: Jos sinulla on käytössä In The Groove, voit seurata näitä ohjeita:

1. Avaa peli.
2. Kytke tanssipelialusta tietokoneeseen.
3. Mene Options-ruutuun.
4. Mene Test Input -ruutuun.
5. Testaa alustan nappien toimintaa. Jos napit eivät toimi tässä ruudussa, on vika joko alustassa tai tietokoneen käyttöjärjestelmässä. Jos alusta toimii testiruudussa, mutta ei toimi oikein pelatessa, pitää napit asettaa oikeisiin toimintoihin. Siirry seuraavaan kohtaan.
6. Mene Configure Input -ruutuun.
7. Aseta alustan napit eri toimintoihin. Liiku ruudussa näppäimistön nuolinapeilla ja valitse haluamasi toiminto enter-napilla. Sitten paina alustasta oikeaa nappia.

Jos ongelma ei ratkea näillä ohjeilla, voit tiedustella ratkaisua keskustelupalstallamme teknisten ongelmien osiossa. Kannattaa myös katsoa läpi aiempia kysymyksiä, sillä ongelmaasi voi olla jo tarjolla ratkaisu.


In The Groove PC-versio ja StepMania

Q: Miten päivitän In The Groove PC-versioni?
A: Lataa päivityspaketti ilmaiseksi tästä:

windows: http://sharkma.pp.fi/itgr2/itg-full-patch-r2_pack.exe
Mac: http://sharkma.pp.fi/itgr2/itg-full-patch-r2_packa-mac.zip

Q: Toimiiko In The Groove PC-versio windows Vistan tai 7:n kanssa?
A: Kyllä toimii. Sen sijaan joidenkin pelikonsoleille suunnattujen tanssimattojen kanssa käytettävien USB-adaptereiden kanssa voi olla ongelmia. Adapterin ajurien asentaminen yleensä auttaa.

Q: In The Groove PC-versio nykii pahasti pelaamisen aikana, voiko asialle tehdä jotain?
A: Mikäli käytät peliä windows-käyttöjärjestelmällä, kannattaa vaihtaa peli käyttämään Direct3D:tä OpenGL:n sijasta. Pelin nykyimisen pitäisi vähentyä huomattavasti. Tämä onnistuu seuraamalla näitä ohjeita:

1. Avaa windowsin Käynnistä-valikko (vasemman alakulman painike).
2. Avaa "Ohjelmat"-alavalikko (engl. Programs) ja etsi sieltä "In The Groove".
3. "In The Groove"-kansion sisältä valitse "In The Groove Tools".
4. Eteesi aukeaa ikkuna, josta valitse "Change Preferences".
5. Valitse ylimmistä vaihtoehdoista "Direct 3D" ja paina "OK".

Q: Pelini (In The Groove tai StepMania) nuolet liikkuvat nykien windows Vistassa tai 7:ssä. Voiko tämän ongelman korjata?
A: Kyllä voi. Tarkemmat ohjeet löydät keskustelupalstaltamme osoitteesta http://www.tanssipelit.fi/palsta/t1821-ratkaisu-itgn-win-vista-7-nuolinykimisiin.html

Q: Miksi jotkin pelitulokseni eivät tallennu In The Groove PC-versiossa?
A: Peli hylkää (disqualify) tuloksesi, jos käytet tiettyjä modifikaatioita. Yleisimmin tämä johtuu C-modien käytöstä kappaleessa, jossa on musiikin tempon vaiheluita tai pysähdyksiä.

Pelatessasi novice-vaikeustasolla pelissä on automaattisesti päällä C150-mod, jolloin tempovaihdoksia sisältävästä kappaleesta ei voi saada tulosta. Lisäksi siirtyessäsi novice-vaikeustasolta jollekin muulle vaikeustasolle C150-modin hylkäys jää jostain syystä päälle, vaikka mod ei oikeasti enää olisikaan käytössä. Tämän ongelman vältät menemällä pelin modivalikkoon (paina kaksi kertaa enteriä aloittaessasi pelaamaan kappaletta) ja valitsemalla ylimmältä mod-riviltä haluamasi nuolten nopeuden. Tehtyäsi tämän kerran ei sinun tarvitse tehdä tätä uudestaan ennen kuin olet seuraavan kerran pelannut novice-vaikeustasolla.

Q: Miten In The Groove PC-version unlock-järjestelmä toimii?
A: Asennettuasi ilmaisen päivityksen pelissä on yhteensä 163 unlcokia. 31 ensimmäistä ovat uusia kappaleita, maratoneja ja modeja, jotka saat käyttöösi pelaamalla kappaleita läpi. Saat uuden unlockin jokaisen viiden läpipäästyn pelin jälkeen, eli yhteensä sinun tarvitsee päästä läpi 155 kappaletta saadaksesi pelattavaksesi kaikki pelin kappaleet. Saman kappaleen pelaaminen useasti lasketaan mukaan tähän lukuun. Loput 132 unlockia ovat kappaleiden expert-vaikeustasot, jotka saat käyttöösi pelaamalla ensin kunkin kappaleen hard-vaikeustason.

Mikäli haluat välttää ylimääräisen pelaamisen ja saada kaiken sisällön käyttöösi heti, voit käyttää näppäillä seuraavan koodin pelin alkuvalikossa: L D U D R D U D L U D U R U D U L (U=Up, D=Down, L=Left, R=Right).

Q: Miten lisään uusia kappaleita In The Groove PC-versioon?
A: Katso ohjeet keskustelupalstaltamme osoitteesta http://www.tanssipelit.fi/palsta/t1140-omien-kappaleiden-lisaaminen-in-the-groove-pc-peliin.html .

Q: Miten pääsen rajoittamattomaan editoriin In The Groove PC-versiossa?
A: Näppäile seuraava koodin pelin alkuvalikossa: U L D R U R D L U enter (U=Up, D=Down, L=Left, R=Right).

Q: Miten saan ominaisuuden X päälle tai pois päältä StepManiassa tai In The Groove PC-versiossa?
A: Alla on lista pelien ominaisuuksia pelin aikana säätävistä pikanäppäimistä. Kaikki pikatoiminnot eivät ole käytössä In The Groovessa.

F1 - Lisää peliin krediitin, jos et pelaa event-mode päällä
F3 - Quick Options
F4 - Nollaa kaikki offset-muutokset
F6 - Autosync
F7 - AssistTick
F8 - AutoPlay
F9 ja F10 - Muuttavat kappaleen bpm:ää
F11 ja F12 - Muuttavat kappaleen offsettia

Q: Miten lisään omia speed modeja StepManiaan?
A: Löydät ohjeet keskustelupalstaltamme osoitteesta http://www.tanssipelit.fi/palsta/t85-miten-lisata-speedmodeja-stepmaniaan.html .

Q: Julkaistaanko In The Groove 3 joskus?
A: In The Groove 3 -peliä ei tulla koskaan julkaisemaan virallisesti. Samalla nimellä on julkaistu epävirallinen fanien luoma kappalepaketti ja teema.


Tanssipeliyhteisö, Suomen Tanssipelaajat ry ja tanssipelien asema

Q: Mistä tiedän olenko yhdistyksen jäsen?
A: Mene jäsentietosivulle. Mikäli olet yhdistyksen jäsen, olet liittyessäsi antanut keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkin, ja olet kirjautuneena sisään, näet kyseisellä sivulla jäsentietosi.

Vaikka et näkisikään jäsentietojasi, saatat silti olla yhdistyksen jäsen. Tarkista ensin oletko kirjautunut sisään keskustelupalstallamme. Jos olet kirjautunut, silloin käyttäjätunnustasi ei välttämättä ole yhdistetty jäsenyyteesi. Ota yhteyttä yhdistyksen sihteeriin lähettämällä sähköpostilla nimesi ja keskustelupalstan nimimerkkisi osoitteeseen sihteeri(at)tanssipelit.fi. Sihteeri tarkistaa tilanteen ja vastaa viestiisi mahdollisimman nopeasti.

Q: Onko mahdollista saada arcadelaitetta asuinseudulleni?
A: Mikäli uskot asuinseutusi tanssipelaajamäärän olevan riittävän suuri, jotta Pelika.net:n olisi kannattavaa tuoda laite asuinseudullesi, ehdota sijoituspaikkaa keskustelupalstallamme.

Q: Mikä tämä luokitusjärjestelmä oikein on ja miten se toimii?
A: Suurimpaan osaan kysymyksistä löytyy vastaus luokitusjärjestelmän esittelevältä sivulta. Mikäli sinulle jää vielä kysymyksiä luettuasi tämän sivun, kysy tarkemmin keskustelupalstallamme.

Q: Miten voin vaikuttaa tanssipelien asemaan, tulevaisuuden näkymiin tai tanssipeliyhdistykseen?
A: Lisää tietoa erilaisista hankkeista, joissa tarvitaan apua, saat keskstelupalstallamme tässä ketjussa.


© 2005-2009 Suomen Tanssipelaajat ry - www.tanssipelit.fi
Sivu luotiin 0.0184 sekunnissa.